Zoeken
  • Stefan Events.nl

Wesley Sneijder maakt virtueel koningsdagfestival gratis toegankelijk


AMSTERDAM - De tickets voor het virtuele koningsdagfestival, KingsdayVR, zijn gratis voor iedereen die het evenement wil bezoeken. De tickets worden door niemand minder dan Wesley Sneijder ter beschikking gesteld aan feestgangers in binnen- en buitenland. KingsdayVR, een van de weinige festivals die dit jaar door kan gaan, is een uniek evenement in Virtual Reality waarin je elkaar kunt ontmoeten en livemuziek kunt beleven. Opmerkelijk: onze Oosterburen zijn goed vertegenwoordigd op het festival: 30% van de tot nu toe gereserveerde tickets komt uit Duitsland. De opbrengst van het festival gaat in zijn geheel naar de Voedselbank.

Oud-voetballer Wesley Sneijder heeft zich al eerder ingezet voor de Voedselbanken, die momenteel in zwaar weer zitten. De gevolgen van de coronacrisis dreunen door en er lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Mensen met een VR-bril krijgen nu dus gratis toegang tot het festival. Wel hoopt Sneijder dat mensen in ruil hiervoor zelf alsnog een donatie aan de Voedselbank zullen doen middels een Tikkie-link.

Cadeautje

Initiatiefnemer van het festival, Schelte Meinsma, vindt het een geweldig gebaar van de ex-international. “Dit is fantastisch, zowel voor de Voedselbanken als voor het festival en het geeft ons als ontwikkelaars een enorme boost. De interesse en het enthousiasme dat we elke dag weer mogen ervaren, is een cadeautje op zich en geeft super veel energie!”, aldus Meinsma.

Avatar

Wesley Sneijder heeft op Ibiza zelf ervaren hoe mooi Virtual Reality is. De organisator van het KingsdayVR festival, Vrroom, liet hem kennismaken met de mogelijkheden en heeft hem voorzien van een VR-set. Meinsma: “Hij zou het fantastisch vinden als meer mensen de effecten van VR kunnen ervaren en de mogelijkheden zien.” Sneijder is zelf als avatar aanwezig tijdens KingsdayVR.

Op Koningsdag kunnen mensen met een VR-bril van 20.00 tot 23.00 uur gratis meegenieten van de livemuziek, de DJ’s en de vuurwerkshow van KingsdayVR op de Dam in Amsterdam. Omdat niet iedereen in het bezit is van een VR-bril, is er ook een (gratis) livestream beschikbaar.

Voor meer informatie en hoe je een ticket kunt reserveren: www.kingsdayvr.com

19 keer bekeken0 reacties

CLC VECTA - Dutch Venue Association - G-14 - IDEA - MPI - VVEM - Eventbranche.nl

Genootschap voor Eventmanagers - Platform Cultuur Locaties - High Profile Events - Greater Venues

Powered by:

Het EventPlatform Nederland is het overlegplatform van de branche- en vakorganisaties CLC

VECTA, Dutch Venue Association, G-14, Genootschap voor Eventmanagers, IDEA, MPI,

Platform Cultuur Locaties en VVEM. Het Platform heeft als doel een optimale afstemming van standpunten

van de aangesloten leden en deze gezamenlijke standpunten, indien nodig, uit te dragen richting

overheid, evenementenbranche en maatschappelijke relevante groeperingen.

Volg ons op jouw favoriete social medium en help ons een positieve vuist te maken tegen corona.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by Eventplatform

Live is Beautiful.png