Zoeken
  • G14 | Emma de Jong

De 'Lockdown Lunchquiz': De dagelijkse dosis afleiding onder lunchtijd

Presentator zonder opdrachten schiet thuiswerkend Nederland te hulp


Elke werkdag even de sleur van het corona-thuiswerken doorbreken. Dat kan vanaf maandag 23 maart elke werkdag om 12.30 uur met de ‘Lockdown Lunchquiz’. In vijftien snelle vragen in uiteenlopende categorieën wordt de algemene kennis van thuiswerkend Nederland getest. Quizmaster Rogier Elshout presenteert de show live vanuit zijn geïmproviseerde huiskamer-studio. Thuiswerkers kunnen meedoen via een interactief stemsysteem op www.lunchquiz.nl. Hiermee stimuleren de initiatiefnemers ook mensen thuis te blijven en bieden een podium aan door de crisis getroffen ondernemers en zelfstandigen. Luchtige toon, serieus doel De Lockdown Lunchquiz is een initiatief van zzp'ers Rogier Elshout en Chris Konijnenburg. Rogier: “Ik ben dagvoorzitter. Opeens was mijn agenda helemaal leeg. Alle evenementen waarvoor ik was geboekt zijn geannuleerd. Om toch iets om handen te hebben, maar vooral ook om al die miljoenen thuiswerkers een hart onder de riem te steken, ga ik dagelijks deze quiz maken. Luchtig, ter lering en vermaak, maar wel met een serieus doel. Door mensen virtueel bij elkaar te brengen, hopen we ze niet alleen de dag door te helpen, maar ook te zorgen dat mensen elkaar niet fysiek gaan opzoeken."

Podium voor ondernemers De initatiefnemers willen met de lunchquiz ook ondernemers en zelfstandigen die het zwaar hebben door de crisis op een ludieke manier een podium bieden. Elke dag mag een van hen met een ingestuurd filmpje of vanachter de webcam ongegeneerd aan zelfpromotie doen, in ruil voor een symbolisch prijsje voor de dagwinnaar. Chris: “Dat mag een tegoedbon zijn die je pas in 2021 kan inwisselen, een online coachingsessie van 10 minuten of een ‘50e pizza halve prijs’. Het gaat ons om positieve aandacht voor elkaar.


Broodnodig intermezzo in de thuiswerkdag De quiz duurt maximaal een half uur en is daarmee de ideale opvulling van de lunchpauze. Chris: 'Het digitaal thuiswerken gaat me prima af, maar na een paar uur computerstaren heb ik echt dringend behoefte aan een break. En ik denk dat dit voor veel mensen geldt. Het bedenken van de allerleukste quizvragen is mijn vorm van afleiding. Hopelijk is de quiz straks voor vele anderen het broodnodige luchtige intermezzo in de werkdag’.

Breed en interactief De categorieën lopen uiteen van 'Wat weet jij van het Corona-sterrenbeeld?' tot 'Hoe goed ken je de televisieserie Friends? en van 'Trivia over van het Watergate-schandaal' tot 'op-en-om de boerderij’. De algemene ontwikkeling van de deelnemers wordt flink op de proef gesteld. Deelnemen kan met een interactief stemsysteem op je telefoon of PC. De vragen worden opgeluisterd met foto's, muziek- en filmfragmenten.


Over de initiatiefnemers Rogier Elshout (35) is al tien jaar dagvoorzitter, presentator en programmamaker. Hij leidt zakelijke evenementen, maatschappelijke debatten en talkshows over mobiliteit en Europese politiek. Zijn maandelijkse talkshow Brussels Bubbles heeft altijd een quiz. Zie www.rogierelshout.eu voor meer informatie.  


Chris Konijnenburg (35) werkt freelance voor de gemeente Amsterdam na acht jaar het creative brein van een evenementenbedrijf te zijn geweest.


Rogier en Chris in actie tijdens de Lockdown Lunchquiz

Bron: Rogier Elshout, https://www.rogierelshout.eu/

188 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

CLC VECTA - Dutch Venue Association - G-14 - IDEA - MPI - VVEM - Eventbranche.nl

Genootschap voor Eventmanagers - Platform Cultuur Locaties - High Profile Events - Greater Venues

Powered by: